Гемоглобін (від грец. αἷμα, трансліт. haîma — кров і лат. globus — куля + -ін) - це складний білок, що містить залізо, основний структурний елемент еритроцитів. Він пов'язує молекули кисню, що надходять в капіляри легень, і переносить їх в інші тканини організму.
- Морквяний сік. Найбільший ефект, якщо пити 3-4 рази на тиждень по склянці. На одну склянку соку припадає близько 500 грамів моркви.
- Полуниця і суниця. Cвіжі плоди без варіння дадуть найбільший результат.
- Буряк. Його можна як натирати на тертці, так і робити з нього буряковий сік.
- Рецепт з меду, волоських горіхів і журавлини - прекрасний засіб для підвищення цінного білка в крові. Можна змішати в рівних пропорціях. Краще буде вживати відразу дрібними порціями, щойно приготували.
- Трав'яний збір. Узяти по дві столові ложки кропиви і листя ожини, а також по три столові ложки звіробою і квітів ромашки. Усе це подрібнити, перемішати і, помістивши в термос, залити близько 700 грамів окропу. Настояний настій пити по склянці тричі на день.
- Пити шипшину з медом - користь не тільки для імунітету й загальної життєвої сили, а й для підвищення гемоглобіну.
- І, нарешті, стандартні продукти харчування, які мають складати наш раціон: гречка, риба, помідори, яблука, малина, гранати. Усе це незамінні продукти для організму, зокрема, для гемоглобіну.
© Портал SPADOK.ORG.UA